Počet nalezených dokumentů: 1
Publikováno od do

Faktory ovplyvňujúce mikroflóru mäsa
Schlosserová, Nikola
2017 - slovenský
Bakalářská práce je složená z teoretických častí zaobírajících se problematikou změn mikroflóry masa. Abychom mohli zabránit těmto změnám, je potřeba vědět, jak jim můžeme předchádzet a tedy musíme znát faktory, které mikroflóru ovlivňují. Tyto faktory jsou současně prevencí pro zabezpečení zdravotně bezpečných potravin. Maso jako živočíšný produkt, který obsahuje velké množství vody může velmi snadno podlehnout mikrobiálnímu kažení. Kontaminace může být způsobena primárně nebo sekundárně a může to mít za následek i změny chemické struktury a tím pádem zhoršení kvality suroviny a finálního výrobku. Pro dosažení bezpečnosti a požadované kvality potraviny, je potřeba znát a dbát na kvalitativní ukazatele jakosti. Bechelor thesis involves theoretical parts focused on problematic area of changes in the microbiota of meat. To prevent this changes we have to know, how we can stop them in the begining. That contains knowledge of factors which affect them. These factors are part of prevention to provide healthy and safety food. Meat as an animal product, which contains plenty of water and that make it easily tainted. Contamination can be caused primary or secondary and also can affect chemical structure of meat. That´s mean qualtity degradation of stock and final product. To achieve quality and safety, it is needed to know and maintain qualitatv idicators of quality. Klíčová slova: kontaminace; maso; mikroflóra; mikroorganismy Plné texty jsou dostupné v digitálním repozitáři Mendelovy univerzity v Brně.
Faktory ovplyvňujúce mikroflóru mäsa

. Tyto faktory jsou současně prevencí pro zabezpečení zdravotně bezpečných potravin. Maso jako živočíšný produkt, který obsahuje velké množství vody může velmi snadno podlehnout ...

Schlosserová, Nikola
Mendelova univerzita v Brně, 2017

O službě

NUŠL poskytuje centrální přístup k informacím o šedé literatuře vznikající v ČR v oblastech vědy, výzkumu a vzdělávání. Více informací o šedé literatuře a NUŠL najdete na webu služby.

Vaše náměty a připomínky posílejte na email nusl@techlib.cz

Provozovatel

http://www.techlib.cz

Facebook

Zahraniční báze